Akustiikkapaneelit

Materiaalit

Akustiikkapaneelin runkolevyyn (MDF) on jyrsitty 40kpl 180×20 mm aukkoa. Aukkojen pinta-ala on 21% paneelin kokonaispinta-alasta. Lisäksi paneelin molemmin puolin on käytetty mustaa akustista kuitukangasta, joka on liimattu rimojen ja runkolevyn väliin sekä runkolevyn takapuolelle.

Rimat on höylätty 45 asteen kulmaan kahdesta syystä: viimeistellyn ulkonäön sekä akustisten ominaisuuksien vuoksi. Muotoilun ansiosta rimojen sivuseinät jäävät piiloon ja rimojen väliin jäävä kulma hajottaa tehokkaasti äänen heijastelua.

Absorptioluokka

Akustiikkapaneelimme ovat luokiteltu luokkaan C, “erittäin absorboiva” ISO 11654-standardin mukaisesti. Testit suoritettiin riippumattomasti Turun ammattikorkeakoulussa vuonna 2020. Testitulosraportin voit lukea täältä.

Äänenvaimennusluokat osoittavat, kuinka suuri osa materiaalin pintaan osuvasta äänitehosta absorboituu eli vaimentuu. C-luokassa 60-75% äänienergiasta absorboituu ja loput heijastuu pinnasta.

Vertailun vuoksi vakiorimapaneelimme kuuluvat luokkaan D, ja niiden kohdalla 55% pintaan osuvasta äänienergiasta absorboituu ja loput heijastuu.

Toimiva huoneakustiikka koostuu absorption ja heijastuksen välisestä tasapainosta, sillä esimerkiksi täydellinen äänen absorptio vaikeuttaisi äänen kulkua huoneen läpi ja vastaavasti olematon absorptio tekee tilasta kaikuvan ja hälyisän.

 

Paneelit eri käyttötarkoituksiin

Laatupaneeli on laadukas ja kestävä valinta niin julkisiin kuin yksityisiin tiloihin.

RIMAPANEELIT

Rimapaneelit paitsi näyttävät kauniilta, myös parantavat huoneen akustiikkaa. Rimojen pinnat ovat aitoa tammiviilua, mikä saa paneelit näyttämään luonnollisilta ja vivahteikkailta. Rimapaneeleita on saatavilla sekä mustalla että viilutetulla rungolla. Tuote on laadukasta kotimaista käsityötä.

Ulkotilojen paneeli

ULKOTILOJEN PANEELIT

Ulkotilojen paneelit on suunniteltu asennettavaksi ensisijaisesti terassien ja katosten sisäkattoihin. Ulkotilojen paneelien runkona käytetään mäntyliimalevyä. Kosteudenkestävät ja homeenestosuojalla käsitellyt paneelit eivät kuitenkaan saa altistua suoralle lumi- tai vesisateelle.

Akustiikkapaneeli

AKUSTIIKKAPANEELIT

Akustisesti vaativimmissa kohteissa suosittelemme akustiikkapaneeleitamme. Niiden runkolevyyn on jyrsitty 40 kpl aukkoja, ja ne on peitetty runkolevyn molemmin puolin laadukkaalla saksalaisella akustiikkakankaalla.

Sisustuspaneeli. Katto ja seinäpaneeli.

SISUSTUSPANEELIT

Sileäpintaisten sisustuspaneelien aito jalopuupinta tuo tilaan kuin tilaan elävyyttä ja lämmön tuntua. Puiset paneelit tasapainottavatkin sisustuksessa erinomaisesti kylmempiä värimaailmoja ja pintamateriaaleja.

Ostoskori