Ribbade och akustiska paneler

Ytorna på de ribbade och akustiska panelerna är av äkta ekfaner som gör att panelerna får ett naturligt och nyansrikt utseende. Produkten är ett högklassigt finskt hantverk och skapa en vacker och modern känsla i alla rum.

Du kan montera de ribbade och akustiska panelerna både på väggar och tak. Kanterna på de måttnoggranna ribborna har en mikrotätning som gör att det känns behagligt att hantera ribborna. På undersidan är ribborna hyvlade i 45 graders vinkel, något som ger panelen ett tredimensionellt djup. Formen förbättrar även panelens akustiska egenskaper ytterligare.

Vi rekommenderar akustiska paneler för objekt som är mer krävande för akustiken. I dem har vi fräst 40 hål i kärnskivan och täckt dem på båda sidor om skivan med ett högklassigt tyskt akustiskt tyg.

Våra produkter är ett ypperligt val både för offentliga och privata utrymmen. 

 Nyhet: 65 mm bred ribbor (tre ribbor per panel)

 

TEKNISKA SPECIFIKATIONER OCH MÅTT FÖR DE RIBBADE OCH AKUSTISKA PANELERNA:

 

 

Ett paket innehåller 2 paneler, dvs. 1,3 m2.
En panel är 3000 mm x 217 x 20 mm.
En panel väger 7 kg. Ett paket väger 14 kg.
De svarta monteringsskruvarna ingår i leveransen.

Spont på långsidan. Ingen spont i ändorna, bara en expansionsfog.

Kärnan är 10 mm tjock MDF. Vi har fräst 40 hål med måtten 180 x 20 mm i den akustiska panelens kärnskiva. Hålen har en areal på 21 % av hela panelens yta. Genom att kombinera den perforerade och ljudabsorberande kärnan och den jämna, ljudreflekterande ytan får du ett utrymme som passar t.ex. för musik- eller talakustik. Vi har limmat ett svart akustiskt fibertyg från tyska Royal mellan de akustiska panelernas ribbor och kärnskiva samt bakom kärnskivan. Våra akustiska paneler har absorptionsklass C.

Ribborna är 36 mm breda och har ett mellanrum på 8 mm. Mellanrummen mellan ribborna täcker 18,5 % av panelens yta.

Färger och material:

  • Ek
  • Vit ek
  • Kastanj brun ek
  • Grå ek
  • Svart ek

Ytfaneret på ribborna är 0,5 mm tjockt ekfaner.

Panelerna fästs från hanspnten med en spikpistol. Använd de medföljande skruvarna med svart huvud till att säkerställa fastsättningen även mellan ribborna. Det rekommenderade skålningsavståndet på väggar är 600 mm och i taket 400 mm. Om du har takvärme ska du alltid följa värmesystemstillverkarens anvisningar angående de takmaterial du får använda och hur stort avståndet ska vara från systemet.

 

Kolla monteringsanvisningar

  • Rimapaneeli Tammi
  • Rimapaneeli Valkotammi
  • Rimapaneeli Musta Tammi
  • Rimapaneeli Ruskea Tammi
  • Rimapaneeli Harmaa Tammi