Rima- ja Akustiikkapaneelit

Rima- ja Akustiikkapaneelien pinnat ovat aitoa tammiviilua, mikä saa paneelit näyttämään luonnollisilta ja vivahteikkailta. Tuote on laadukasta kotimaista käsityötä ja luo tilaan kuin tilaan kauniin ja modernin tunnelman.

Rima- ja Akustiikkapaneelit voidaan asentaa niin seiniin, kuin kattoihinkin. Mittatarkkojen rimojen reunoissa on pieni mikroviiste, joka tekee rimoista miellyttävän tuntuisia käsitellä. Rimat ovat höylätty alapuolelta 45 asteen kulmaan, joka puolestaan luo kolmiulotteista syvyyttä paneeliin. Tämä muoto myös parantaa paneelin akustiikkaominaisuuksia entisestäänkin.

Akustisesti vaativimmissa kohteissa suosittelemme Akustiikkapaneeleita. Niiden runkolevyyn on jyrsitty 40 kpl aukkoja, jotka ovat peitetty runkolevyn molemmin puolin laadukkaalla saksalaisella akustiikkakankaalla.

Tuotteemme ovat loistava valinta niin julkisiin kuin yksityisiin tiloihin. 

 

RIMA- JA AKUSTIIKKAPANEELEIDEN TEKNISET TIEDOT JA MITAT:


Yhdessä paketissa on 2 paneelia eli 1,3 m2.
Yhden paneelin mitat ovat 3000 x 217 x 20 mm.
Yksi paneeli painaa 7 kg. Yksi paketti painaa 14 kg.
Mustat asennusruuvit sisältyvät toimitukseen.

Pontti pitkillä sivuilla. Päädyissä ei ole ponttia, vaan puskusauma.

Runko on 10 mm vahvuinen mdf. Akustiikkapaneelin runkolevyyn on jyrsitty 40 kpl 180x20 mm aukkoa. Näiden aukkojen pinta-ala on 21% koko paneelin pinta-alasta. Yhdistämällä rei’itetty ääntä imevä runko ja sileä, ääntä heijastava pinta, saadaan huonetila sopivaksi esimerkiksi musiikki- tai puheakustiikalle. Akustiikkapaneeleiden rimojen ja runkolevyn väliin, sekä runkolevyn takapuolelle on liimattu saksalaisen Royalin musta akustiikkakuitukangas. Akustiikkapaneeleidemme absorptioluokka on C.

Rimojen leveys on 36mm, ja niiden väli 8mm. Rimojen välit kattavat 18,5% koko paneelin pinta-alasta.

Rimapaneeleissa saatavilla nyt myös leveämpi, 65mm rima. Näin ollen yhdessä paneelissa on kolme rimaa.

Värit ja materiaalit:

  • Tammi
  • Valkotammi
  • Kastanjanruskea Tammi
  • Harmaa Tammi
  • Musta Tammi

Rimojen pintaviiluna on vahvuudeltaan 0,5 mm tammiviilu.

Paneelit kiinnitetään hakasnaulaimella koiraspontista. Varmista kiinnitys vielä rimojen välistä mukana tilevilla mustakantaisilla ruuveilla. Suositeltava koolausväli seinissä on 600 mm ja katossa 400 mm. Jos katossa on kattolämmitys, noudata aina lämmitysvalmistajan ohjeita, mitä kattomateriaaleja saa käyttää ja miltä etäisyydeltä lämmitysjärjestelmästä.

Akustiikka- ja sisustuspaneeleitamme on mahdollista yhdistellä samojen ponttimittojen ansiosta.

  • Rimapaneeli Tammi
  • Rimapaneeli Valkotammi
  • Rimapaneeli Musta Tammi
  • Rimapaneeli Ruskea Tammi
  • Rimapaneeli Harmaa Tammi