Rima- ja Akustiikkapaneelit

Rima- ja Akustiikkapaneelien pinnat ovat aitoa tammiviilua, mikä saa paneelit näyttämään luonnollisilta ja vivahteikkailta. Tuote on laadukasta kotimaista käsityötä ja luo tilaan kuin tilaan kauniin ja modernin tunnelman.

Rima- ja Akustiikkapaneelit voidaan asentaa niin seiniin, kuin kattoihinkin. Mittatarkkojen rimojen reunoissa on pieni mikroviiste, joka tekee rimoista miellyttävän tuntuisia käsitellä. Erikoiskoneilla valmistetut runkolevyt ovat suoria ja mittatarkkoja. Rimat ovat höylätty alapuolelta 45 asteen kulmaan, joka puolestaan luo kolmiulotteista syvyyttä paneeliin. Tämä muoto myös parantaa paneelin akustiikkaominaisuuksia entisestäänkin.

Akustisesti vaativimmissa kohteissa suosittelemme Akustiikkapaneeleita. Niiden runkolevyyn on jyrsitty 40 kpl aukkoja, jotka ovat peitetty runkolevyn molemmin puolin laadukkaalla saksalaisella akustiikkakankaalla.

Tuotteemme ovat loistava valinta niin julkisiin kuin yksityisiin tiloihin. 

 

RIMA- JA AKUSTIIKKAPANEELEIDEN TEKNISET TIEDOT JA MITAT:


- Rimapaneeli saatavilla mitoissa: 3000 x 217 x 20 mm (0,65 m2) ja 2400 x 217 x 20 mm (0,52 m2).
- Rimapaneeleidemme absorptioluokka on D.
- Akustiikkapaneeli saatavilla mitoissa 3000 x 217 x 20 mm (0,65 m2).
- Akustiikkapaneeleidemme absorptioluokka on C.
- Rima- ja akustiikkapaneeleiden visuaalinen ilme on tarkalleen sama. Niiden erona on erilaiset rungot ja akustoluokitukset.
- Yksi paneeli painaa 7 kg.
- Runko on 10 mm vahvuinen mdf.
- Rimojen leveys on 36mm, ja niiden väli 8mm. Rimojen välit kattavat 18,5% koko paneelin pinta-alasta.
- Rimapaneeleissa saatavilla myös leveämpi, 65mm rima. Näin ollen yhdessä paneelissa on kolme rimaa.
- Päästöluokka M1.
- Pontti pitkillä sivuilla. Päädyissä ei ole ponttia, vaan puskusauma.
- Paketoidaan tilauskohtaisesti 1-6 paneelin paketteihin.
- Mustat asennusruuvit sisältyvät toimitukseen.

 

Lisätietoa akustiikkapaneelista:


Akustiikkapaneelin runkolevyyn on jyrsitty 40 kpl 180x20 mm aukkoa. Näiden aukkojen pinta-ala on 21% koko paneelin pinta-alasta. Yhdistämällä rei’itetty ääntä imevä runko ja sileä, ääntä heijastava pinta, saadaan huonetila sopivaksi esimerkiksi musiikki- tai puheakustiikalle. Rimat ovat höylätty 45-asteen kulmaan kahdesta syystä: Rungon aukkojen riittävän pinta-alan varmistamiseksi, ja jotta rimojen musta mdf-reuna jäisi näkymättömiin. Akustiikkapaneeleiden rimojen ja runkolevyn väliin, sekä runkolevyn takapuolelle on liimattu saksalaisen Royalin musta akustiikkakuitukangas. Tuote soveltuu kuiviin sisätiloihin. Akustiikkapaneeleidemme absorptioluokka on C.

 

Lisätietoa rimapaneelista:

Rimapaneelissa on mustaksi maalattu umpinainen mdf-runko. Tuotteen absorptioluokka on D. Rimapaneelit soveltuvat kuiviin sisätiloihin, mutta mallistosta löytyy myös kosteudenkestävä ja homeenestosuojalla käsitelty versio terassien sisäkattoihin- ja seiniin. Paneelit eivät kuitenkaan saa altistua lumi- ja vesisateelle.

Tätä samaista kosteudenkestävää rimapaneelia saa puuvalmiina, ilman homeenestosuojaa, jolloin asiakas voi itse käsitellä riman pinnan haluamallaan tavalla.
Tämä versio soveltuu sisätiloihin, kuten kylpyhuoneen kattoon. Ei sovellu saunaan tai suihkun seinään.

 

Rima- ja akustiikkapaneelien värit ja materiaalit:

  • Tammi
  • Valkotammi
  • Kastanjanruskea Tammi
  • Harmaa Tammi
  • Musta Tammi

Rimojen pintaviiluna on vahvuudeltaan 0,5 mm tammiviilu.

 

Asennusohje:


Ponttirakenne mahdollistaa helpon ja nopean asentamisen. Paneelit kiinnitetään 20-30 mm pitkillä hakasnaulaimilla koiraspontista, jolloin niitti jää ponttiin piiloon. Varmista kiinnitys vielä rimojen välistä mukana tulevilla mustakantaisilla ruuveilla: 6 ruuvia/paneeli kattopaneloinnissa, ja 4 ruuvia/paneeli seinäpaneloinnissa. Akustiikkapaneelin runkoon jyrsityt aukot ovat epäsymmetrisesti, jolloin paneelin saa ruuvattua koolaukseen koolausvälistä riippumatta.
Suositeltava koolausväli seinissä on 600 mm ja katossa 400 mm. Jos katossa on kattolämmitys, noudata aina lämmitysvalmistajan ohjeita, mitä kattomateriaaleja saa käyttää ja miltä etäisyydeltä lämmitysjärjestelmästä.

Rima- tai akustiikkapaneelin katkaisu onnistuu katkaisu- tai jiirisahalla. Ennen katkaisua on varmistettava, että paneeli on pöydällä terän pyörimissuuntaan nähden oikein päin, eli terän leikkaussuunnan pitäisi olla sisäänpäin painava. Terän tulee olla ehdottomasti terävä, ja suosittelemme viemään sitä hitaasti eteenpäin paneelia katkaistaessa. Maalarinteippi auttaa sahauskohdassa. Rasiaporan käytön yhteydessä suosittelemme teippaamaan katkaistavan alueen.

Akustiikka- ja rimapaneeleitamme ja sisustuspaneeleitamme on mahdollista yhdistellä samojen ponttimittojen ansiosta.

  • Rimapaneeli Tammi
  • Rimapaneeli Valkotammi
  • Rimapaneeli Musta Tammi
  • Rimapaneeli Ruskea Tammi
  • Rimapaneeli Harmaa Tammi