Ribbpanel

Ribbpanelernas yta är av äkta ekfaner, vilket får panelerna att se levande och naturliga ut. Panelens basskiva och ribbor är tillverkade av högkvalitativ träfiberskiva (MDF). I standardversionen är basskivan svartbetsad och ribborna fanerade, emedan i den helfanerade, som liknar massivt trä, är både basskiva och ribbor fanerade.

Ribbpanelerna är äkta finskt hantverk av hög kvalitet. Ribborna är hyvlade i 45 graders vinkel, vilket ger panelerna ett sofistikerat och tredimensionellt utseende. Kanterna på ribborna har en liten rundning, vilket gör dem behagliga att hantera. Vi använder en klassisk färgpalett för att säkerställa tidlöshet.

Våra ribbpaneler är lämpliga för innerväggar, innertak, badrumstak och innertak på terrasser. De är tillverkade av lite olika materialer, beroende på avsedd användning, men ser identiska ut sinsemellan. På så vis kan man skapa ett enhetligt utseende för hela byggnaden, från insidan till utsidan.

Alla paneler för inomhusbruk är spontade runt om, vilket underlättar monteringen. Montering kan utföras av såväl nybörjare som proffs.

Tack vare en robust struktur och spont på alla fyra sidor, lämpar sig panelen utmärkt för takmontering. Eftersom våra paneler är långa (3m), är det relativt färre ändskarvar i de färdiga installationerna. Vid montering av terrasstak lämnas en liten ventilationsöppning mellan panelerna. Bekanta dig mer med montering av våra ribbpaneler här.

Vi använder vattenlösligt lim och UV-härdat lack i våra paneler. Tack vare detta är finishen doftfri och det uppstår inga emissioner av lösningsmedel i vår fabrik. Våra paneler är således ett tryggt val för allergiker och barnfamiljer.

Redan våra standard ribbpaneler förbättrar rumsakustiken tack vare ribbornas utformning - akustiken förbättras bland annat genom att bryta ljudets reflektion. I akustiskt mer krävande miljöer rekommenderar vi våra akustikpaneler

Alla våra paneler tillverkas i Finland i vår fabrik i Kauhajoki och råvaran kommer från EU. Våra paneler är FSC-certifierade, vilket betyder att trämaterialet som används är från ansvarsfullt skogsbruk.

Bildgalleri

Paneler för olika ändamål

Kvalitetspanel är ett högkvalitativt och hållbart val för både offentliga och privata utrymmen.

RIBBPANEL

Ribbpaneler ser inte bara vackra ut, utan förbättrar även rumsakustiken. Ribbpanelernas yta är av äkta ekfaner vilket får panelerna att se levande och naturliga ut. Ribbpaneler kan fås i två olika uttryck; med svart eller fanerad bas. Panelerna är äkta finskt hantverk.

Ulkotilojen paneeli

UTOMHUSPANEL

Utomhuspaneler är avsedda att monteras främst på innertak på terrasser och skärmtak. Utomhuspanelernas kärna är av furulimskiva. Panelerna är fukttåliga och behandlade med mögelskydd, men får dock inte utsättas direkt för snö eller regn.

Akustiikkapaneeli

AKUSTIKPANEL

I de mest akustiskt krävande miljöer rekommenderar vi våra akustikpaneler. I akustikpanelens basskiva finns 40 st akustikhål infrästa. Panelens basskiva är också täckt på bägge sidor med ett högkvalitativt tyskt akustiskt tyg.

Sisustuspaneeli. Katto ja seinäpaneeli.

FANERAD PANEL

Den fanerade släta panelen med äkta ädelträyta frambringar värme och känsla i rum som rum. Träpaneler balanserar ypperligt kallare färger och ytor i inredningen.