Om oss

P. Rotola-Pukkila Oy är ett finländskt familjeföretag som tillverkar paneler och möbler. 2014 introducerades Kvalitetspanel, företagets produktlinje med fokus på paneler. Företagets produktion har sedan starten varit stationerad i Kauhajoki, Södra Österbotten. Södra Österbotten är också särskilt känt för sin starka tradition av möbeltillverkning.

Allt börjadenär det unga paret Pentti och Kaija Rotola-Pukkila inledde sin entreprenörsbana i möbeltillverkning år 1965. Båda var mycket skickliga med sina händer: Pentti hade tidigare jobbat i en möbelfabrik och inom skogsbruket, och Kaija arbetade som kock på en skola för djuruppfödning. Båda två växte upp på landsbygden, så de var vana vid hårt arbete och företagsamhet redan från barnsben. Ingendera hade något startkapital – till och med presentkorten som de fått som bröllopsgåva användes för att införskaffa de första verktygen och tillbehören.

Företaget växte från år till år och parets tre söner Mikko, Pauli och Hannu var med i verksamheten redan från tidig ålder. Rotola-Pukkila blev särskilt känt för sitt varumärke Timantti, under vilket fanerade bokhyllor, skänkar och tv-bänkar tillverkas än idag. År 2002 genomfördes en generationsväxling och idag driver bröderna företaget, var och en med sitt eget ansvarsområde.Många av anställningsförhållandena har varat en mycket lång tid, till och med decennier. Detta bidrar till en hög kompetensnivå, vilket i sin tur återspeglar sig i produkternas höga kvalitet.

Vid sidan av möbeltillverkningen, startades år 2014 produktion på paneler. Kvalitetspanel är Rotola-Pukkilas produktlinje med fokus på inom- och utomhuspaneler samt akustikpaneler.Produktionslinjen fick sin början när Pauli, mellersta sonen, renoverade sitt hem och inte kunde hitta de paneler han ville ha på marknaden, så han bestämde sig för att tillverka dem själv. Nu, efter mer än tio år av produktutveckling och finslipning, har produkterna nått sin nuvarande form. De viktigaste egenskaperna för Kvalitetspanel produkterna har sedan starten alltid varit ett sofistikerat utseende, hög kvalitet, lång livslängd och enkel installation.

Vi gläds åt att du hittat oss - varmt välkommen med i vår gemensamma resa!