Ympäristöohjelma

P. Rotola-Pukkila Oy:n ympäristöohjelman tavoitteena ovat ympäristöä säästävät ja pitkäjänteiset ratkaisut jätteiden käsittelyssä, energiapolitiikassa sekä raaka-aineiden ja tarvikkeiden käytössä. Kyseinen ympäristöohjelma on ollut meillä käytössä jo 1990-luvun alusta saakka. Tutustu ympäristöohjelmaamme alta.

1. JÄTTEIDEN KÄSITTELY

Pakkausjäte
Teemme lähes kaiken itse tehtaallamme eli ostamme ulkopuolelta pääasiassa perusraaka-aineita, joiden kuljettamisessa ei tarvita paljoa pakkausmateriaaleja. Lajittelemme kaikki pahvit ja paperit ja toimitamme ne kierrätykseen. Raaka-ainepakkauksien metallikiskot silppuamme, varastoimme ja toimitamme edelleen kierrätettäviksi. Pakkausmuovin lajittelemme ja käytämme osittain uudelleen pakkauspehmikkeenä vientikuljetuksissa ja loput toimitamme paikalliselle jätehuoltoyhtiölle, joka käyttää sen energiantuotantoon.

Tuotannossa syntyvä jäte
Kaikki tuotannossa syntyvä jäte on polttokelpoista ja käytämme sen omaan energiantuotantoon nykyaikaisessa lämpökeskuksessa. Tähän toimintaan on olemassa ympäristöviranomaisten hyväksyntä.

Muut jätteet
Muuta jätettä syntyy erittäin pieniä määriä ja niiden käsittelyn hoitavat paikalliset jätehuoltoyhtiöt.

Ongelmajätteet
Toimintamme laadusta johtuen myös ongelmajätettä syntyy erittäin vähän. Toimitamme kaikki ongelmajätteet lajiteltuina eteenpäin jätehuoltoyhtiölle. Kuljetuskaluston ja kaasutrukkien öljyt lajittelemme mustiin öljyihin, ja öljynsuodattimet kiinteisiin öljyjätteisiin. Käytetyt akut lajittelemme ja varastoimme ennen toimitusta eteenpäin. Kaikki ns. kirkkaat öljyt lajittelemme erikseen uusiokäyttöä varten. Loisteputket ja paristot toimitetaan lajiteltuina eteenpäin.

Lakkojen ja petsien pesuliuottimista syntyvää jätettä kertyy vähän, koska käyttämämme lakat ovat nykyaikaisia UV-kovettuvia lakkoja ja petsit vesiohenteisia. Lajittelemme jätteen erikseen vesi- ja liuotinpohjaisiin jätteisiin ja toimitamme ne asianmukaisesti jätehuoltoyhtiölle.

2. ENERGIAN KÄYTTÖ

Lämmitysenergia
Saamme lähes kaiken tarvittavan lämmitysenergiamme ottamalla käyttöön kaiken syntyvän puujätteen. Puujäte poltetaan kahdessa modernissa polttokattilassa omassa lämpökeskuksessa. Lisäksi säästämme lämmitysenergiaa ottamalla poistuvasta ilmasta lämpöenergian talteen lämmönsiirtimillä. Käytämme puujätettä myös tuotantoprosessissa tarvittavan lämpöenergian tuottamisessa. Kylminä talvina meillä saattaa tulla tarve hankkia puuhaketta tai jonkun sahalaitoksen purua, josta puristamme polttobrikettiä. Kaikki lämpöenergia on kuitenkin 100% uusiutuvista lähteistä.

Sähkö
Käyttämämme sähkö on CO2-vapaata (hiilidioksidivapaata). Sähkön kulutusta olemme saaneet leikattua siirtymällä LED-valaistukseen.

Sähkö-trukit
Käytössämme olevista trukeista lähes kaikki ovat akkukäyttöisiä sähkötrukkeja, joiden akkujen lataamiseen käytetään yösähköä. Vain järein ja nostokykyisin trukki toimii puhtaalla nestekaasulla.

3. RAAKA-AINEET JA TARVIKKEET

Pyrimme hankkimaan raaka-aineet luotettavilta, mieluiten kotimaisilta toimittajilta, jotka omalta osaltaan ottavat ympäristöasiat huomioon. Kaikki paneelituotannossamme käyttämämme puupohjaiset raaka-aineet ovat FSC-sertifioituja.

Viilut
Tuontipuulajit ostamme luotettavilta toimittajilta ja kaikki paneeleissa käytettävät viilut ovat FSC-sertifioituja. Sommittelemme ja käytämme viilut huonekaluissa sekä paneeleissa siten, että raaka-aineen käytöstä syntyvä hukka olisi mahdollisimman pieni.

Lastulevy
Ostamme huonekalujen valmistuksessa käyttämämme lastulevyn Suomesta. Lastulevyn raaka-aineeksi käy sahateollisuudessa syntyvä hake, joten levyn käyttö itsessään suosii raaka-aineen ekologista ja tehokasta käyttöä.

Liimat
Liiimatoimittajamme on puuteollisuuden liimoihin erikoistunut Kiilto Oy, joka tunnetaan erityisen korkeasta laadustaan. Kaikissa käyttämissämme liimoissa on liuottimena vesi.

Lakat
Lakkojen toimittajamme on Sherwin Williams. Pintakäsittelylinjallamme käytämme vesipetsejä ja UV-kovettuvia lakkoja, jotka ovat täysin liuotinvapaita. Ruiskulakat ja -petsit ovat myös kokonaan vesiohenteisia.

Pakkaukset
Kaikki tuotteemme toimitetaan kierrätettävissä pahvilaatikoissa.

4. MUUTA

Käsipyyherullajärjestelmä
Käytössämme on Lindströmin ympäristömerkityt vaihtopyyhkeet. Tämä vähentää omalta osaltaan jätteen syntymistä.

Ostoskori